вівторок, 30 травня 2017 р.

Прощавай, рідна школо моя!



    Ці слова сучасної популярної пісні закарбувалися у серцях випускників Містківської ЗОШ I-III cтупенів, які востаннє вслухалися у переливи шкільного дзвінка, що сповістив їм, що пора шкільної юності для них закінчилася і вони вступають на стежину дорослого, самостійного життя.


    Милувало око ошатне, по-святковому прибране шкільне подвір’я,  розмаїття вишиванок на учнях школи, їхніх педагогах, батьках випускників, які за допомогою вишитих рушників утворили «арку», крізь яку виходили на шкільне подвір’я випускники школи – одинадцятикласники.

   Державний прапор України піднімали  Буць Юрій та Штангрет Оксана. Іменинників свята – випускників школи вітав директор школи Москалюк Іван Йосипович, сільський голова Зелінський Андрій Володимирович, місцевий підприємець, депутат районної ради Вовк Петро Андрійович. 

   Зворушливо звернулася до своїх колишніх вихованців їхня перша вчителька Гавдяк Ірина Вікторівна. З теплим напутнім словом виступила і класний керівник – вчитель фізики Мартиненко Лілія Романівна. Від імені батьків випускників промовляла п. Наталія Штангрет.

    Учні 10 класу також вітали своїх старших на рік друзів, потім пов’язали їм Стрічку випускника школи  2016- 2017 н.р.   

   Зворушив усіх присутніх на святі Останнього дзвінка виступ випускників школи – дорогих 11-класників, їхній танець з батьками, їхнє символічне прощання з дитинством, коли вони відпустили у небо жовто-сині кульки. 

     Під звуки козацького маршу, що лунав у виконанні духового оркестру під орудою його керівника Леськіва Володимира Володимировича, випускники школи, зробивши коло пошани шкільним подвір’ям, вирушили на останній у своєму житті урок. 

          Щасливої вам долі, дорогі діти! Хай щастить вам у житті!


ЗДВР Газдун О. М.

Прощавай, початкова школо!



     У четвер, 25 травня, у Містківській ЗОШ I-III ступенів учні 4 класу прощалися з початковою школою, яку успішно закінчили, та своїми учителями. Так склалося у їхній учнівській долі, що вони мали аж чотири «класні мами», які майже всі були присутні на святі.

      Мета заходу: підведення підсумків роботи за чотири роки навчання у початковій школі; розвиток творчих здібностей у дітей; виховання любові до школи, поваги до батьків та  вчителів; згуртування класного колективу.
    Захід відбувався у цікавій, нетрадиційній формі - веселого кварталу, який часом нагадував усім славнозвісний «95 квартал»,  знайомий усім  з телеекранів. 

    Усім глядачам сподобалося чудове оформлення сцени. Звучали  пісні – пародії, були у «кварталі»  рубрики – пародії. Було багато гумору і жартів. Діти чудово декламували, співали і танцювали. Про цікаві і незабутні роки навчання у початковій школі розповідали презентації, світлини і веселі фільми, змонтовані їхніми вчителями.

     Відбулося і нагородження випускників початкової школи Почесними дипломами, яке провів директор школи Москалюк Іван Йосипович. Усі були зворушені, коли до своїх вихованців з напутніми  словами зверталися їхні класні керівники – Плебанська Надія Дмитрівна, Кук Надія Ігорівна, Коваліско Марія Володимирівна.

     Хочеться вірити, що веселий квартал надовго залишиться у пам’яті усіх присутніх на цьому святі.

ЗДВР Газдун О. М.

  

Прощання з Букварем



        Традиційно наприкінці навчального року першокласники, вивчивши всі літери абетки, влаштовують свято Прощання з Букварем. Тому і  цьогоріч  наймолодші учні Містківської ЗОШ I-III ступенів ретельно готувалися до цього свята разом зі своєю учителькою  Розлуцькою  Мирославою  Петрівною. Хвилювалися і діти, і їхня молода учителька, хотілося, аби свято вдалося.  
      Святкове дійство проходило  в театралізованій формі, до його проведення були залучені учні 5 класу.  Глядачі спостерігали, як першачки розшукували зниклого Букварика, бо без нього свято не може відбутися. З’ясувалося, що його викрала і розібрала на окремі літери  Баба Яга разом з іншими негативними казковими персонажами. 

        На допомогу до  розгублених  першокласників  прийшла усім відома літературна героїня - Пеппі Довгапанчоха (Бук Анастасія), яка підказала малечі, як  повернути Букварика, щоб веселе свято відбулося. Дітлахи зуміли умовити крадіїв повернути літери, заплативши певний «викуп» – заспівати пісеньку, відгадати загадки, головоломки, затанцювати тощо. Звільнений з полону Букварик (Лазірко Назар) дякував за порятунок своїм маленьким друзям. 


        Свято Прощання з Буквариком пройшло весело і цікаво. Усі присутні у залі, зокрема батьки наймолодших «артистів», були розчулені від побаченого і почутого на святковій шкільній сцені .
                                                                                     
   ЗДВР Газдун О. М.