середу, 13 грудня 2017 р.

Зустріч в літературному кафе «Генріху Гейне – 220 років»



Мистецьке свято з нагоди відзначення 220-ліття від дня народження «останнього романтика в німецькій літературі» Генріха Гейне відбулося у понеділок, 11 грудня 2017 року, у Містківській школі.
Готували цей урок-проект учні 9 класу під керівництвом учителя-предметника  Газдун Оксани Михайлівни. Мета заходу: вшанувати видатну постать німецької літератури – Генріха Гейне, показати її велич та геніальність; зацікавити учнівську молодь творчою спадщиною митця; на прикладі життєвого подвигу поета формувати високі моральні людські якості.
Ще задовго до проведення літературної зустрічі девятикласники готували творчі проекти-дослідження певних ліричних творів Генріха Гейне, стіннівки на різну тему Гейніани (групові завдання). Вся школа була налаштована на літературне свято – вислови, афоризми поета Гейне, байки, бувальщини, що мали місце в житті митця, стіннівки, про що було сказано вище, були розклеєні на стінах коридору.

Класне приміщення було переобладнано під літературне кафе «Муза». Ведучими свята були Шавель Марія, Редько Руслан, Голубець Анна, Цимбала Ігор. За окремими столиками сиділи решта учнів класу, які декламували вірші Г. Гейне про нещасливе, зневажене кохання. Розповідь ведучих доповнювали кадри презентації, романси на слова «останнього романтика» Генріха Гейне тощо. Із захопленням присутні слухали пісню німецькою мовою про русалку Лорелей, яку оспівав у своїй баладі поет Генріх Гейне.

На літературне свято у нашій школі також були запрошені вчителі з інших шкіл району. Гості були приємно вражені оформленням класу, декламуванням учнями віршів Г. Гейне, творчою атмосферою, яка панувала у приміщенні. Традиційно після закінчення семінару відбувається обговорення між вчителями про проведений захід. 

Після заключного слова учителя Газдун О. М. відбулося частування тістечками з чаєм під чарівні звуки мелодій Р. Шумана, М. Лисенка, П. Чайковського, які свого часу надихалися поетичною творчістю видатного майстра поетичного слова Генріха Гейне.




Організатор літературного свята
Газдун О. М.