пʼятницю, 6 листопада 2015 р.

Вшанування річниці ЗУНРу

У п'ятницю учні 9 класу зі своїм класним керівником Лісовець Оленою Олександрівною підготували літературно-музичний виступ "А ми тую славу збережемо...", присвячений 97-й річниці з дня проголошення Західноукраїнської Народної Республіки.
Хлопці класу, переодягнені у форму УГА, перенесли нас у ту епоху, розповіли про передумови проголошення ЗУНР, Листопадовий чин, славних усусів.
Під музичний супровід вчителя музики Шаран Марії Федорівни дівчата познайомили усіх із стрілецькими піснями тих часів. А ведучі розповіли про поетів та композиторів, чиї вірші та пісні про героїчну сторінку історії нашої держави дійшли до сьогодні.


Шаран Марія Федорівна та Лісовець Олена Олександрівна




Сурми звитяги

     23 жовтня учні нашої школи взяли участь у районному конкурсі патріотичної пісні "Сурми звитяги", що проходив у приміщенні Пустомитівської ЗОШ № 2 ім. Василя Кучабського.
До уваги глядачів було представлено 7 номерів. Першим на сцену вийшов учень 7 класу Пановик Максим. У його виконанні прозвучала пісня "Стрілецький романс" на слова Степана Галябарди.
     Наступними виступали дівчата з ансамблю "Містківчанка". Вони виконали дві стрілецькі пісні під акомпанемент вчителя музики Шаран Марії Федорівни.
     Нікого не залишив байдужим виступ учня 11 класу Богача Андрія, який продекламував поезію Володимира Царенка "Палає Київ у вогні".
     Наступною була літературно-музична композиція "Пам'яті героїв Небесної сотні", учасниками якої були учні 9-10 класів.
     На завершення прозвучала пісня "Нашим героям" Лесі Горової у виконанні дівочого тріо Стець Софії, Голуб Зоряни та Голуб Андріани.

Педагог-організатор Журавльова Марія Василівна