неділю, 26 листопада 2017 р.

Малі Олімпійські Ігри



     22.11.2017 року в Містківській ЗОШ I-III ступенів стартував проект «МАЛІ ОЛІМПІЙСЬКІ ІГРИ» під гаслом «ВІД ДРУЖБИ В СПОРТІ – ДО МИРУ НА ЗЕМЛІ». Розпочався проект з презентації  про виникнення Олімпійських ігор «Історія Олімпійських ігор - від давнини до сучасності». Діти мали змогу почути і побачити, як  виникли Олімпійські ігри. Легенди про виникнення  Олімпійських ігор і про те, як і з чиєї ініціативи ігри були відновлені. Мали змогу  ознайомитись з  олімпійською атрибутикою, історією виникнення олімпійської атрибутики. В презентації  були представлені  види літніх та зимових видів спорту Олімпійських ігор. Також  говорилось про Олімпійських чемпіонів України, які входили в збірну СРСР, так і про Олімпійських чемпіонів уже незалежної України. В презентації була велика добірка світлин. Діти з цікавістю слухали і дивились  презентацію, яка була представлена  їх увазі.



     Другим етапом проекту  був брейн-ринг  «Як добре ви знаєте Олімпійські ігри», де змагались дві команди, які складались з дівчат 8 і 9 класів. Діти  відповідали на питання, пов’язані з олімпійськими видами спорту, про учасників Олімпійських ігор. Учасники команд настільки добре підготувались, що іноді  журі складно було визначити, хто першим  піднімав руку для відповіді. Вболівальники в залі  гаряче підтримували свої команди. Тому  всього в один бал розриву, перемогла команда 9 класу.




      Третім етапом проекту стали  спортивні  змагання «Малі Олімпійські ігри». Вони відбулись за усіма Олімпійськими правилами. В змаганнях брали участь дві команди учнів 8-11 класів і команда вчителів. Команди  заходили в зал з Олімпійським прапором під Олімпійський гімн , читали  клятву,  яку дають на Олімпійських іграх, запалювали Олімпійський вогонь.
     Але найвидовищнішим моментом стали самі спортивні змагання, де змагались  молодість і досвід. Конкурси і естафети настільки захопили всіх учасників, що  вони могли зрівнятись з справжніми Олімпійськими іграми, а підтримка і емоції вболівальників настільки відчувались, що  кожна команда робила все можливе і навіть неможливе для перемоги. Ігри проходили в дружній атмосфері. В кінцевому результаті переміг досвід – команда вчителів. І це надзвичайно приємно! Отже, у нас молоді, спортивні, креативні  вчителі. Але, як говорить принцип, визначений П’єром де Кубертеном, «Найважливіше в Олімпійських іграх - не перемога, а участь, також, як в житті найголовніше - не тріумф, а боротьба». Тому в наших Олімпійських іграх не було  переможених.
     А закінчились наші ігри погашенням Олімпійського вогню. Це право було надано команді переможцю – команді вчителів. І це  тільки перший етап наших Малих Олімпійських Ігор. Попереду нас чекає ще багато різноманітних змагань, де  учасники зможуть проявити свої найкращі якості, як фізичні, так і людські. Тому замість "ДО ПОБАЧЕННЯ!", я кажу - "ДО ЗУСТРІЧІ!"



вчитель фізичної культури
Капаціла В. І.