вівторок, 8 травня 2018 р.

Поїздка у Золочівський район


У неділю, 6 травня, учні 5-10 класів Містківської ЗОШ І-ІІІ ступенів під керівництвом учителів Банах Марії Григорівни, Грибеник Оксани Ігорівни та Гавдяк Ірини Вікторівни їздили на екскурсію у Золочівський район.
Спочатку відвідали Музей ткацтва та килимарства у містечку Глиняни. Цікаву та змістовну екскурсію для нас провела пані Ірина. Розповіла про давній промисел Глинян – ткацтво килимів – та про найталановитіших майстрів цього ремесла. Найбільше вразив килим під поетичною назвою «Попід бескид зелененький ходить Довбуш молоденький» та історія життя його автора Стефи Шабатури.

Потім наші учні та вчителі побували на Службі Божій у церкві Святого Миколая м. Глиняни. Помолилися до чудотворної ікони Розп’яття Ісуса Христа. Далі наш маршрут проліг до Золочівського замку. Тут ми побували на двох екскурсіях у Великому та Китайському палацах. Екскурсоводи надзвичайно цікаво розповіли про культуру Стародавнього Китаю, Індії, Єгипту та про історію польських королів, яким і належав Великий палац. А ще тут знаходиться найбільша у Європі картина батального живопису.

Учням дуже сподобалася екскурсія, і, втомлені, але з позитивними враженнями і хорошим настроєм, щасливо повернулися додому.