неділю, 12 червня 2016 р.

Всеукраїнський конкурс "Винахідництво та раціоналізаторські проекти"


Хочу розповісти про свою невелику подорож до Києва, яка принесла мені багато нових вражень, цікавих  знайомств та знань.

З 17 по 19 травня , я побувала у столиці нашої держави, де мені випала нагода представляти  Львівщину на всеукраїнському конкурсі «Винахідництво і раціоналізаторські проекти», який проходив у Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді МОН України.  Я брала участь у номінації «Сільське господарство», де представляла свій науково-дослідницький проект: «Сортовивчення картоплі за вмістом крохмалю та сухої речовини». Свої проекти учасники конкурсу представляли у вигляді стендової доповіді. На конкурсі були учасники з усіх куточків України.  Найчисельніші були групи з Львівської та Донецької областей.


У перший день конкурсу, 17 травня перед учасниками виступив директор НЕНЦ В.В.Вербицький та завідувач відділу біології , організатор конкурсу В.Ф. Комендантов. Учасників конкурсу вітали різноманітні художні колективи, а також відомі вчені та винахідники.
Наш стенд


Учасники з Львівщини




Проживали ми у всеукраїнському таборі «Юннат». На базі цього табору є безліч гуртків: квітково-декоративного господарства, зоології, сільського господарства, народних ремесел, а також лабораторії ентомології, орнітології, гідробіології, музей хліба, навчально-дослідна ділянка.
На території табору



Ляльки-мотанки


На території можна побачити багато виробів з лози, хмизу, вовни, льону. У приміщенні є цікава виставка ляльок-мотанок з різних регіонів України.
У вільний час ми проводили екскурсії по Києву. Побували на майдані Незалежності, на вулиці героїв «Небесної Сотні», біля Адміністрації  Президента, Верховної Ради, біля університету ім.. Т.Г.Шевченка.
Хочу сказати, що такі конкурси дають можливість молодим людям повірити в себе, правильно висловлюватися, не боятися великої аудиторії, вільно вести діалог з кандидатами наук та професорами, які є членами журі, а також це дає можливість побачити багато нових цікавих проектів. Я дуже задоволена цією поїздкою і хочу подякувати своєму  вчителю  біології Париняк Оксані Григорівні, яка повірила в мене. Завдяки цьому конкурсу у мене з`явилося багато нових ідей, які я сподіваюся разом з Оксаною Григорівною ми   реалізуємо.
Я дуже рада, що мені випала така нагода брати участь у цьому конкурсі. Ця  поїздка кардинально змінила моє життя.


Учениця 9 класу Місківської ЗОШ І-ІІІ ступенів
Дадашова Ельвіра.

Табір

З 1 по 10 червня у нашій школі відбувся пришкільний мовний табір, під керівництвом педагога-організатора Журавльової Марії Василівни.
1 червня у День захисту дітей відбулося відкриття табору "Wonderland" ("Чарівна країна"). Відбулося англійське чаювання та знайомство учасників. Учасниками табору були учні 2 загонів: 1-4 класи "Rainbow"("Веселка") та 5-8 класів "Big orange" ("Великий апельсин").
Ранок розпочинали веселою руханкою під запальну музику під керівництвом учителя фізичної культури Капаціли В. І.


У таборі усі дні були тематичними: Sport day - виготовлення колажів "My favourite kind of sport" (мій улюблений вид спорту). Було проведено "Funny sports" ("Веселі старти"), Music day: танці,музика, спів; Fashion day: виготовлення колажів про моду та одяг, модний показ одягу з поліетиленових пакетів для сміття.



Під час табору учні мали змогу пригадати та вивчити безліч пісень, віршів, нових слів англійською мовою, переглянути фільми та мультфільми, навчитися робити руханку під англійські команди. Учасники табору весело провели час та удосконалили вивчення англійської мови в ігровій формі.


Педагог-організатор
Журавльва Марія Василівна