четвер, 1 лютого 2018 р.

Відкрита година спілкування у 10 класі



   Хто з нас ще з дитинства не приміряв на себе ту чи іншу професію? Але над цим питанням по-справжньому задумуються лише учні-старшокласники. Проблема вибору професії є дуже важливою у житті кожної людини. Бо від правильного вибору своєї майбутньої професії залежить доля кожного з нас.
   Тому з метою профорієнтації своїх вихованців класний керівник 10 класу Ільницька Галина Михайлівна – учителька Містківської школи вирішила провести відкриту годину спілкування на тему «Обираєш професію – обираєш майбутнє».



    Учителька підібрала цікаві вислови про професії, зробила вступне слово про розмаїття професій у світі, важливість правильного вибору свого професійного шляху. Учні 10 та 9 класів брали активну участь в обговоренні проблемних питань, які ставила Галина Михайлівна перед слухачами. Цікавою була презентація про рейтинг популярних професій в Україні. Були згадані «небезпечні» професії (пожежники, журналісти, рятувальники, військові, лікарі тощо). Великий інтерес викликали професії майбутнього, які стануть популярними в найближчі 20 років (фахівці з виробництва органів, фахівці з  наномедицини, віртуальні вчителі, юристи, погодна поліція тощо). 



     Учнів зацікавила вікторина, повязана з різними професіями. Цікаво було почути забобонні прикмети різних професій. Старшокласники ознайомилися з алгоритмом професійного самовизначення та анкетою (за методикою Є.О.Клімова) щодо визначення своєї професії за предметом праці.


    Відкрита профорієнтаційна година спілкування у 10 класі пройшла у цікавій формі і викликала живий інтерес у слухачів.
    Дякую Ільницькій Г.М. за цікавий та змістовний захід.


ЗДВР Газдун О.М.