середу, 21 грудня 2016 р.

В очікуванні новорічно-різдвяних свят

   Новорічно-різдвяні свята - найпрекрасніша пора в житті українців. До цих свят готуються заздалегідь і учні нашої школи: розучають нові колядки та щедрівки, готують ролі до різдвяних вертепів, виготовляють власними руками прикраси, щоб ними оздобити свої класні приміщення, аби вони мали святковий та затишний вигляд.
   Як і кожного року, цьогоріч учні Містківської школи під керівництвом своїх педагогів-наставників готувалися до районного конкурсу-виставки творчих робіт "Новорічний сувенір" на новорічно-різдвяну тематику.
    Мета такого конкурсу:
-виховання національного світогляду дітей через пізнання народного мистецтва;
-залучення шкільної молоді до джерел і процесу творення українського мистецтва тощо.
   Містківська ЗОШ на конкурс подала 6 робіт різних номінацій. Це і "Новорічна композиція" (робота учениці 4 класу Стріжик Діани, керівник - Коваліско М. В.), і "Стилізована ялинка" (робота учня 6 класу Мигаля Івана, керівник - Банах М. Г.), і "Ялинка-сувенір" шестикласниці Скочиляс Анни-Марії (керівник - Банах М. Г.).



      
    Чудовими витворами були - "Кухонна дошка-сувенір" (робота десятикласника Коваля Андрія), "Різдвяний павук", виготовлений із вівсяної соломи (робота учениці 5 класу Бук Анастасії, керівник Розлуцька М. П.). Гуртківці Шавель Марія та Голубець Анна (учениці 8 класу) під керівництвом Париняк О. Г. підготували "Новорічно-різдвяний вінок", до складу якого увійшли сухоцвіти, ретельно зібрані в час літніх канікул.



  Бажаємо творчих успіхів нашим учням у майбутніх конкурсах!

Козацькі забави "Нащадки козаків"


        6 листопада 2016 р. в Містківській ЗОШ I-III ст. були проведені козацькі забави "Нащадки козаків", присвячені Дню Захисника Вітчизни  України, щоб позмагатися у силі, спритності, кмітливості і просто відпочити, серед учнів 5 – 6 класів.
       Змагання розпочались із представлення  та стройової підготовки. Команди показали свою козацьку виправку, вміння виконувати чіткі команди  ройового ( повороти, шикування і перешикування, розмикання і змикання , виконання козацької пісні в русі.)

 СПРИТНІ КОЗАЧАТА (команда 5 класу)



ВОГНЯНІ ВОВКИ (команда 6 класу)




           Після того, як козачата показали свою козацьку виправку, почались козацькі ігри. Команди демонстрували спритність, кмітливість,швидкість,силу,вміння танцювати і малювати.






  За змаганнями наших спритних козачат спостерігало суворе,але справедливе і компетентне журі,якому потрібно було в кінці змагань визначити переможця.

   Учасникам змагань дуже допомагала підтримка вболівальників,які  своїми позитивними емоціями додавали  їм сил у нелегкій спортивній боротьбі.


       Найприємніший момент козацьких забав. Оголошення та нагородження переможців. Перемогу здобули учні 5 класу “ Спритні  козачата”!



     Змагання закінчились, і ми переконались,що ми є нащадками славного козацького роду,  у наших жилах тече кров  сміливих, відважних, розумних людей – вільних козаків. І ці змагання довели,що козацькому роду нема переводу!







Проведення тижня природничих наук (14.11.16-25.11.16)

  З 14 по 25 листопада у Містківській ЗОШ I-III ступенів проходив тиждень природничих наук.
  У ньому брали участь учні 5-11 класів. Проводили: вчитель географії Лісовець Олена Олександрівна та вчитель біології Париняк Оксана Григорівна. 


   В рамках тижня були проведені такі заходи. У понеділок 14.11, на шкільній лінійці,  відбулося відкриття тижня природничих наук та оголошення плану його проведення. Також, в цей день був проведений відкритий урок з географії в 6 класі «Географічні координати».






   У вівторок 15.11 було оголошено завдання для географічного турніру командам 8-11 класів, а також завдання та план проведення екологічного проекту «Життя без сміття» для учнів 5-11 класів. Учні 5, 6 та 7 класів отримали таке завдання: загадку, відгадкою до якої є сировина з якої кожен клас мав виготовити виріб, зображений на фото. 




   Учні 8, 9, 10 та 11 класів отримали пакет з пластиковими пляшками з яких вони мали виготовити виріб, назвати його та презентувати. 




     Також, в цей день був проведений відкритий урок з основ здоров`я в 6 класі «Харчування підлітків. Вибір продуктів для харчування.»







   В четвер 17.11 був проведений відкритий урок з біології в 10 класі «Хімічне забруднення води. Харчові добавки.» 




   У п`ятницю 18.11 в нашій школі проходив брейн-ринг «Природничий мікс», учасниками якого були  збірні команди гуртківців «Флористика» та «Юні краєзнавці». Гра складалася з 6 блоків запитань: флористика, рідний край, географія, біологія, екологія та філософія.



   В середу 23.11 відбувся географічний турнір між командами учнів 8-11 класів, на якому були розглянуті надзвичайно важливі глобальні проблемні питання. Також, в цей день були представлені вироби учасників екологічного проекту «Життя без сміття», проведене голосування та визначено переможців.


 Капітани команд на жеребкуванні

 Учасники

 11 клас

 9 клас

 10 клас

 8 клас
   В четвер 24.11 відбувся відкритий урок у 8 класі «Еритроцити. Групи крові. Правила переливання крові.»






  А в кінці дня проходило засідання клубу веселих та кмітливих «Наша зелена планета», за участі команд 8-11 класів.



8 клас
                                                   9 клас
                                                   10 клас
   11 клас
   Прикрасою географічного турніру та КВК були музичні номери, які заповнювали паузи під час роботи журі.

 Учениця 5 класу Бук Анастасія
   На всіх відкритих уроках проведених в рамках тижня природничих наук були використані інтерактивні технології, а саме: робота з інтерактивною дошкою, робота в групах, елементи тренінгу, проектні технології, ігрові вправи, мозковий штурм, ситуаційні завдання та інші.
   У понеділок 28.11 були підведені підсумки тижня, визначено переможців, вручені грамоти та цікаві призи.