неділю, 11 лютого 2018 р.

День безпечного Інтернету



      Щорічно світ відзначає у другий вівторок лютого Міжнародний день безпечного Інтернету. Містківська ЗОШ I-III ступенів - не виняток. Цьогоріч цей день відзначали 6 лютого під гаслом: «Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою!». 


Мета: повторення підлітками правил безпечної поведінки в Інтернеті, класифікація та аналіз основних загроз в мережі; підвищення рівня самосвідомості учнів, компютерної грамотності, культури поведінки при роботі в мережі Інтернет.
У школі були проведені такі заходи:
1. Загальношкільна лінійка, присвячена правилам безпечного Інтернету, яку провела  вчитель інформатики Куник І. І. учням 5-11 класів в актовому залі школи (2 велика перерва). Після цього учні 5 класу розказали вірші про інформатику, а дівчата заспівали реп-пісню.






2. Перегляд відео учнями початкових класів – «Казка про Інтернет» та «Безпечний Інтернет.   



3. Урок інформатики у 5 класі: перегляд відео-ролика «Безпечний Інтернет для учнів» та вправа «Здоровя онлайн», під час виконання якої учні мали можливість обговорити загрози в Інтернеті, які можуть завдати шкоду здоровю, та шляхи захисту.



4. Урок інформатики у 8 класі: перегляд відео-ролика «Які небезпеки чатують  в Інтернеті?» та вправа «Що найефективніше?», під час виконання якої учні мали можливість обговорити досвід щодо успішних і менш успішних заходів з формування безпечної поведінки підлітків в Інтернеті.



5. Урок інформатики у 11 класі: проходження учнями веб-квесту «Безпека в Інтернеті».


6. Вестибюль школи був прикрашений плакатами про правила безпечного користування Інтернетом та різноманітними обіцянками щодо безпеки.



День був дуже насиченим. Сподіваюся, що учні добре засвоїли правила поведінки в Інтернеті та дбатимуть про свою безпеку в мережі.



вчитель інформатики Куник І. І.