четвер, 28 грудня 2017 р.

Свято вареника



У пятницю, 22 грудня, у Містківській ЗОШ I-III ступенів відбулося «смачне» Свято вареника, яке підготувала педагог-організатор Журавльова М. В. з учнями 5 класу та учасниками шкільного парламенту.


Захід було проведено з такою метою: шанувати українські обряди; розвивати світогляд, творчі й артистичні здібності; прищеплювати любов до української культури та народних традицій.
– Гостей дорогих ми вітаємо щиро,
Стрічаємо з хлібом, любовю і миром,
Хліб як печеться в хаті, сяють очі щиро,
Щоб жилось по правді, щоб жилось в мирі!
Саме такими словами розпочалося свято. До уваги глядачів було представлено відео, у якому учні зі шкільного парламенту місять тісто та показують різні способи ліплення «півмісяців», адже саме так по-іншому називали вареники.


Маленькі господиньки-пятикласниці підготували танець на пісню М. Поплавського «Варенички мої», а також декламували вірші, в яких вихваляли українську страву. Хлопці розвеселили гостей свята чудовими гуморесками.


На заході прозвучали коломийки «Господиня». Учасники шкільного парламенту підготували інсценізацію на пісню «Із сиром пироги».


Чудові декорації на сцені: вишиття, гуцульський килим, кухонне приладдя доповнили зміст свята. Зображення «гоголівського» персонажа Пацюка, якому до рота летять вареники, викликало усмішку у присутніх.
Захід закінчився бурхливими оплесками та дегустацією вареників, яких наліпили учні, батьки та вчителі школи. Додому всі повернулися ситими і задоволеними!

Є вареники у хаті –
В Україні все гаразд:
Всі – щасливі і багаті,
Щедре сонце світить в нас!
Слава хаті українській,
Слава нашій всій землі,
І вареникам у мисці,
Що на нашому столі!