четвер, 12 жовтня 2017 р.

Робити добро так легко!



      У цьому змогли переконатися як і учні, їхні батьки, педагоги Містківської ЗОШ I-III ступенів, так і жителі сіл Містки, Полянка, а також гості із сусідніх населених пунктів, які завітали на Свято доброчинності, що відбулося у неділю, 8 жовтня, на території школи і було приурочене 75 роковинам створення УПА та Дню захисника України. Мета акції «Робити добро так легко!» -  зібрати кошти на лікування та реабілітацію Максимця Романа Миколайовича - воїна, скаліченого війною на Сході України, мешканця села Давидів.
   Програма Дня доброчинності складалася з двох етапів: міні – марафону (протяжністю 2 км), ярмарку страв української кухні (від гарячого борщу з пампушками, варениками до солодкої випічки). Приємним сюрпризом для гурманів став справжній козацький куліш, приготований  на відкритому вогні двома козаками Плебанським Владиславом та Столярським Ігорем. 


Також на ярмарку, окрім різних смаколиків, можна було придбати сувеніри патріотичного спрямування, власноруч  виготовлені учнями школи, які розійшлися «на ура!».


   Свято доброчинності розпочалося виконанням Державного Гімну України. Директор школи Москалюк Іван Йосипович – господар навчального закладу привітав усіх присутніх на доброчинному заході, ознайомив з програмою та метою дійства. Приємно, що на День доброчинності завітали до школи учасники АТО, жителі села Містки – Калічин Руслан та Тимчук Василь, колишні вихованці нашої школи, які теж взяли участь у спортивному  марафоні.  Дистанцію спортивного забігу долали діти разом з батьками, вчителями, іншими небайдужими до чужого горя людьми. Цікаво, що найстаршому «марафонцю» Буцю Ярославові Йосиповичу нещодавно виповнилося 75! 





Родзинкою урочистого відкриття Свята доброчинності став виступ учасників військово-патріотичної гри «Джура », які  продемонстрували хороший стройовий вишкіл. Хлопці і дівчата  чітко і злагоджено виконували команди ройового Коваля Андрія. 


Багато гарних емоцій глядачам подарував  виступ вихованців Школи бойового гопака, керівником якої є Павло Іванюк.


   Святково прибране подвір’я, запальна українська музика і пісні, щирі усмішки, приємне спілкування між людьми доповнювали атмосферу свята. 



    Сподівання організаторів Свята доброчинності справдилися : ВІДБУЛОСЯ СПРАВЖНЄ СВЯТО ДУХОВНОГО ЄДНАННЯ ЛЮДЕЙ !
     Щиро вдячна усім, хто був причетний до організації і проведення акції «Робити добро так легко!», а також усім, хто завітав на свято, своєю матеріальною підтримкою допоміг у спільній справі – допомозі  знівеченому війною воїну.
                                      

Заступник директора з виховної роботи Оксана Газдун