вівторок, 11 квітня 2017 р.

Методоб'єднання вчителів математики

     У четвер 06.04.2017 в Містківській ЗОШ I-III ступенів відбулося методичне об'єднання вчителів математики. В гості завітали вчителі з Пустомитівської ЗОШ № 1, Семенівської ЗОШ I-III ступенів, Годовицької ЗОШ I-III ступенів та представник з районного відділу освіти Стахурська М. М. Такі семінари проводяться з метою обміну професійного і педагогічного досвіду, в чому Містківська школа активно бере участь.


     Семінар проводили вчитель математики Ільницька Галина Михайлівна і вчитель математики та інформатики Куник Ірина Іванівна. Він складався з двох частин. Перша -- це відкритий урок з математики у 6 класі на тему "Основні властивості рівнянь", який проводила Ільницька Г. М. Урок пройшов дуже цікаво, було використано інтерактивні методи навчання, весь матеріал супроводжувався мультимедійною презентацією. З метою підвищення зацікавленості учнів до вивчення математики, було прочитано математичну казку і використано пазли для розв'язку рівнянь. Слід зауважити, що під час заняття в класі панували спокій та ідеальна дисципліна.


   Друга частина семінару -- це виступ Куник І. І. з мультимедійною презентацією про міжнародний проект "Міксіке в Україні". Найбільша увага акцентувалася на змагання з усного рахунку з математики -- Прангліміне. Це освітнє середовище, яке дає можливість тренуватися в обчисленнях з натуральними, цілими і десятковими числами з усіма арифметичними операціями. Під час виступу було висвітлено питання історії цього проекту та його розвиток в нашій державі, фотографії змагань, робочого поля та особисті досягнення в цих змаганнях. Містківська школа невеликою кількістю учасників взяла участь цьогоріч у змаганнях, але вже до наступного етапу іде підготовка. 

     
  Після виступу обох вчителів відбулося обговорення почутого матеріалу за участю адміністрації школи, яке проходило дуже активно. Наші гості були щедрими на компліменти відносно семінару, висловили деякі зауваження та побажання щодо подальшої роботи. Слід сказати, що усі вчителі поїхали задоволеними від побаченого і почутого, в майбутньому планують завітати ще не один раз до Містківської школи.


   Висловлюємо щиру подяку вчителям, які до нас завітали, своїм колегам та адміністрації школи за допомогу в організації семінару та підтримку!

Куник І. І.