понеділок, 23 квітня 2018 р.

«Весела математика»


Математика – цариця всіх наук. Її  коханій – істина, її вбрання – простота та  ясність. Палац цієї володарки оточений  тернистими заростями і, щоб досягти його,  кожному треба продертися крізь хащі.  Випадковий подорожній не  найде в її  палаці нічого привабливого. Краса його  відкривається лише розуму, який любить  істину і загартовується в боротьбі з  труднощами.
Ян  Снядецький


18 квітня у Містківській ЗОШ 1-3 ступенів відбувся завершальний етап проекту «Весела математика», який підготувала вчитель математики Ільницька Галина Михайлівна. У заході взяли участь учні 5-11 класів. 


Мета проекту: прищеплювати інтерес до вивчення математики;  розвивати пізнавальну активність і логічне мислення; сприяти розвитку інтелектуальних і творчих здібностей учнів; виховувати почуття національної гордості на прикладі життєвого шляху математиків.
На святі глядачі мали змогу познайомитися з Королевою Математики, роль якої неперевершено зіграла учениця 6 класу Скочиляс Наталя. Велике враження справили на присутніх математично-гумористичні інсценізації. Учасники заходу представили кілька презентацій: щодо походження математики, цікаві факти про цю науку, відомості про відомих математиків. Не менш цікавою виявилася казка про геометричні фігури у виконанні учнів 5 класу.


Захід закінчився гучними оваціями, адже глядачі отримали багато вражень та позитиву. Саме такі проекти спонукають учнів до вдосконалення своїх здібностей.