вівторок, 2 травня 2017 р.

Зустріч із прекрасним



З метою вивчення історії рідного краю, патріотичного виховання молоді, формування естетичного смаку, любові до поетичного слова, розвитку інтересу до театрального мистецтва у Містківській ЗОШ I-III ступенів відбулась творча зустріч учнів з актрисою Львівського драматичного театру імені Марії Заньковецької – пані Оксаною Іваненків.



«Театр – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі», – так можна перефразувати відомий вислів нашої сучасниці, Майстрині високого поетичного слова Ліни Костенко, яким вона позначила сутність поезії. У цьому мали змогу переконатися вихованці Містківської ЗОШ I-III ступенів, коли у стінах своєї Alma-mater  вітали своїми оплесками заслужену артистку України Іваненків Оксану Євгенівну. Пані Оксана завітала до нашої школи чудової весняної днини на гостину з власною програмою. У мисткині великий репертуар, який задовольняє смаки дітей різних вікових категорій. 




Учні 1-5 класів насолоджувалися грою актриси, яка знайомила їх з казками відомих українських майстрів слова, зокрема, «Казкою про Правду» Дмитра Павличка, українськими міфами і легендами про створення світу. Вразила театралізована розповідь-притча з індійської Махабхари – «Секрет безсмертя». А найцікавішим було те, що Оксана Євгенівна до театралізованого дійства залучала учнів. Діти довго перебували під враженнями від побаченого і почутого.


Учні середніх класів знайомились з легендами Львова. Актриса зуміла оживити історичне минуле нашого краю. Учнів-старшокласників зачаровувала театральна гостя читанням поезії Ліни Костенко, незабутнього Василя Симоненка. Задушевне виконання пісень на їхні слова під акомпонемент гітари нікого не залишив байдужим. Щиро вдячні пані Оксані за хвилини творчості у нашій школі.






ЗДВР Газдун О. М.

«Дзвони Чорнобиля в серці гудуть…»


      Під такою назвою у Містківській ЗОШ I-III ступенів під керівництвом  Мартиненко Лілії Романівни – класного керівника 11 класу відбувся Вечір памяті, на якому вшановували героїв, які ціною власного життя рятували українців і весь світ від наслідків аварії на Чорнобильській атомній станції. Саме 26 квітня 2017 року спливає 31 рік від того дня, коли трапилася в Україні на ЧАЕС техногенна катастрофа, яка забрала 3,5 мільйонів життів українців.


     Мета заходу: вшанувати память ліквідаторів і жертв аварії на ЧАЕС; виховувати почуття відповідальності за долю людства на планеті; формувати екологічну культуру учнів, шанобливе ставлення до природи і почуття відповідальності людей за втручання в екосистему планети.

 

Учні 10-11 класів проникливо і зворушливо розповідали про ті страшні події і наслідки, повязані з аварією на ЧАЕС. Відеопрезентації, кадри документальної хроніки, виступи читців, відповідний музичний матеріал тощо не залишили байдужими учнів школи, що були запрошені на Вечір памяті «Дзвони Чорнобиля в серці гудуть…»


Наостанок усі присутні вшанували память ліквідаторів і жертв страшної трагедії. Вічна їм память!


ЗДВР Газдун О. М.