понеділок, 28 листопада 2016 р.



Свято книги

       9 листопада  в нашій школі відбувся виховний захід «Книга - мудрий старий друг, книга знає все навкруг», присвячений до Дня української писемності.


     Свято підготували учні 4 класу, під керівництвом вчителя Курилас Уляни Василівни. 




     Школярі наголосили, що  другим хлібом народу є книга, розповіли про історію створення книги, ознайомили глядачів з такими славетними іменами як Йоганес Гутенберг, який винайшов друкарський верстат та Іван Федоров - український першодрукар. Учні розповіли про те, що найбільшою книгою у світі є «Пантеон англійських героїв» , а найменшою «Мурашки.»





       Не забули учні й про глядачів. Розвагою для всіх було завдання від ведучих: продовжити прислів’я та приказки про книгу. Згодом, учасники показали сценку «Книжкова лікарня», де перед глядачами постала  «хвора книжечка»,але лісові мешканці ,з допомогою лікаря зуміли відновити палітурку книги. На завершення маленькі актори потішили всіх веселою пісенькою і отримали багато оплесків.



Педагог-організатор 
Журавльова М.В. 

День писемності та мови та міжнародний радіодиктант

      Щорічно 9 листопада у світі  відзначають День писемності та мови та пишуть радіодиктанти. Ось і учні та вчителі Містківської школи не залишились осторонь цієї гарної традиції. В Україні радіодиктант є диктантом національної єдності, адже пишуть його не тільки у найвіддаленіших куточках нашої країни, а й за її межами, засвідчуючи тим самим солідарність з усіма, хто шанує рідне слово. 





     Тема диктанту: "Україна на зламі тисячоліть". Цьогоріч у цьому дійстві взяли участь учні 7-11 класів та вчителі школи. Написані диктанти ми відправили на адресу Українського радіо для перевірки :)