вівторок, 9 травня 2017 р.

В гостях у прекрасного



У середу, 3 травня, учні 2-3 класів під керівництвом класних керівників Гавдяк І.В. та Попик О.Р. відвідали Львівський Національний академічний український драматичний театр ім. М. Заньковецької, де переглянули виставу Закарпатського обласного державного українського музично-драматичного театру імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв «Мауглі» за книгою видатного англійського письменника Д.Р.Кіплінга «Книга Джунглів».


Мета поїздки: ознайомити учнів із сюжетом твору «Мауглі» Д. Р. Кіплінга, виховувати любов і шанобливе ставлення до природи, формувати естетичні смаки учнів.

Д.Р. Кіплінг любив природу, і у  своїх творах стверджував, що люди і тварини – всі однієї крові. І потрібно жити за законами природи у мирі, дружбі та повазі. Особливістю цієї вистави була її музично-танцювальна постановка.


Дітям вистава сподобалася музикою, танцями, декораціями та чудовими костюмами.



На гостину до Мельпомени



З метою поглибленого вивчення творчості І. Я. Франка, розвитку інтересу до театрального мистецтва, формування естетичних смаків у школярів була проведена 30 квітня поїздка учнів Містківської ЗОШ I-III ступенів до Львівського драматичного театру ім. Марії Заньковецької на виставу «Украдене щастя» за однойменною пєсою Каменяра.
У культпоході до театру взяли участь учні-старшокласники та їхні класні керівники – Кісь І. Я., Лісовець О. О., Мартиненко Л. Р.
Актори своєю майстерною грою зуміли правдиво передати трагедію Анни, Миколи Задорожнього та Михайла Гурмана, у яких було украдено щастя. Режисер вистави Федір Стригун здійснив гарну постановку твору, внісши цікаві зміни, що надало спектаклю нового символічного звучання.
По закінченню вистави вдячні глядачі довго не відпускали акторів зі сцени щедрими аплодисментами.

ЗДВР Газдун О. М.