вівторок, 24 квітня 2018 р.

Проект “Фізичні явища у природі, побуті та техніці”


Під такою назвою відбувся заключний етап науково-дослідницького проекту з фізики у п’ятницю, 20 квітня, у якому були задіяні учні 7 класу Містківської ЗОШ I-III ступенів.

Мета проекту: дослідити фізичні явища у природі, побуті та техніці; показати значення фізичних явищ та законів у житті людини.
Мартиненко Лілія Романівна – учитель фізики у своєму вступному слові вказала на важливість дослідження та вивчення фізичних явищ, законів, які застосовуються у повсякденному житті людини та приносять велику користь людям.
Семикласники були поділені на три тематичні групи.
Перша група досліджувала фізичні явища у природі. Друга – фізичні явища у побуті. Третя – фізичні явища у техніці. Кожна група підготувала презентацію, плакат, демонстрації, досліди.
Родзинкою виступу І групи був музичний виступ Цимбали Юрія, який демонстрував звукові явища грою на кларнеті.

ІІІ група продемонструвала, як працює мультиметр. Серед овочів та фруктів, які були представлені, наша королева овочів цибуля може стати потужним джерелом живлення електричного струму.

І на завершення заходу учні та гості, що були присутні, мали можливість поласувати смаколиками, які були приготовлені – ІІ групою за допомогою побутової техніки, яка працює на основі фізичних законів та явищ.