вівторок, 6 червня 2017 р.

Вулицями Києва



Першого червня 2017 року учні та вчительський колектив Містківської ЗОШ І-ІІІ ступенів мали нагоду відвідали одне з найбільших та найстаріших міст Європи, місто-герой – Київ.

 
                                                                         На березі Дніпра
Наш сніданок
Одразу після прибуття ми зустрілись із мальовничими та неймовірно захопливими краєвидами столиці. Першим нас зустрів своєю величчю Андріївський собор, збудований в другій половині XVIII архітектором Франческо Бартоломео Растреллі, який немов застиг у часі та просторі між зеленню парку та голубою блакиттю неба. Ближче познайомились із Києво-Могилянською Академією. Наступним місцем, яке ми відвідали, був Парк Вічної Слави, де мали можливість поринути в історію нашої країни, побувавши на Алеї Павших Героїв (на якій розташовані 34 могили воїнів, що загинули в роки Другої світової війни) та біля Меморіалу Вічної Пам’яті на могилі Невідомого солдата. Також відвідали Меморіал Жертв Голодомору, присвячений трагедії  1932-1933 років. Побували біля пам’ятників Батьківщина-Мати і Арка дружби, які вразили нас своєю величчю.

Андріївський собор
 У Парку Вічної Слави
 Меморіал Жертв Голодомору
Батьківщина-Мати
          Не можемо не відзначити вир емоцій, які охоплювали кожного із учасників екскурсії під час поїздок у київському метро. Швидкість та адреналін надавали нам сил продовжувати нашу прогулянку Києвом. 

Наступною пам’яткою, з якою ми зустрілись, була легендарна Успенська Києво-Печерська Лавра. Кожен з учасників екскурсії мав можливість спуститись у печери, доторкнутись до святинь, помолитись та просто відпочити душею, адже все навкруги було наповнене ароматами ладану і воску, що надавало відчуття спокою.

Після прогулянки по Києво-Печерській Лаврі ми відвідали Маріїнський парк, далі Верховну Раду України та поряд з нею Маріїнський Палац, збудований Растреллі Вартоломеєм у 1750-1755 роках для Олексія Розумовського, фаворита Єлизавети Петрівни.

 
Маріїнський палац

 Верховна Рада України
Побували на мості поцілунків та у музеї води, де учні дізнались про її роль у нашому житті, корисні властивості та сучасні проблеми, пов’язані із нераціональним  використанням водних ресурсів.

 в Музеї води
Відвідали Майдан Незалежності та один із пам’ятників Небесній сотні на Грушевського, де прості українці 4 роки тому пролили кров, відстоюючи честь та гідність нашого народу. Вшанували їх пам'ять молитвою та поставили свічки. Після чого прогулялись Хрещатиком, освіжились біля фонтанів на площі та відправились на метро.


          Завершувалась наша екскурсія поїздкою на кораблі по річці Дніпро, під час якої ми ще раз мали змогу оглянути  усі пам’ятки  та насолодитись краєвидом столиці.

Екскурсія не тільки вразила нас кількістю та красою пам’яток нашої історії та культури, але й дала нам багато корисної інформації.

Ілларіонова Л. А.