вівторок, 14 березня 2017 р.

Предметний тиждень філологічних наук



     З метою поглибленого вивчення гуманітарних  навчальних предметів, для активізації пізнавальної діяльності школярів, виховання розумного, інтелектуально розвиненого, патріотично налаштованого  молодого покоління у Містківській ЗОШ I-III ступенів згідно плану роботи на 2016-2017 навчальний рік було проведено наступний предметний тиждень – Тиждень філологічних наук ( 03 – 10 березня 2017 р. ). Для проведення заходів  предметного тижня у навчальному закладі об’єдналися у творчому тендемі вчителі української мови та літератури Банах Марія Григорівна  і зарубіжної літератури Газдун Оксана Михайлівна, 

а також долучилися  і наставники учнів  початкової школи : Розлуцька Мирослава Петрівна, Попик Оксана Романівна, Гавдяк Ірина Вікторівна, Коваліско Марія Володимирівна .
    У п’ятницю, 3 березня, відбулося відкриття Тижня філологічних наук, яке здійснили літературні герої, що завітали на свято. Усі упізнали славного лицаря Айвенго і мужнього козака – запорожця, які зійшли зі сторінок улюблених художніх творів, аби зі шкільної сцени  озвучити план заходів предметного тижня.
 Айвенго (Мартиняк Віталій) та козак-запорожець (Гринів Максим)
 Учні школи переглянули відеопрезентацію «Пам’ятники книзі у світі», яка викликала у них великий інтерес.   
 Айвенго та козак-запорожець коментують презентацію
У цей день вихованці нашої школи взяли участь у Всеукраїнській українознавчій грі «Соняшник».
    Понеділок, 6 березня , - день відкритих уроків: у 3 класі (Гавдяк І. В.), 6 класі ( Банах М. Г.), 7 класі ( Газдун О. М. ).
 Урок у 3 класі
 Урок у 6 класі
Урок у 7 класі
На учнів школи цього дня чекав ще один сюрприз – цікава книжкова виставка «З Днем народження, книго!» Виявляється, що і літературні  твори відзначають свої ювілеї з часу їхнього написання. 
Учителі-філологи Газдун О. М. та Банах М. Г.
    Вівторок, 7 березня, був також цікавим своїми заходами. Цього дня вихованці нашої школи переглянули відеопрезентацію «Пам’ятники літературним героям». Коментували показане на екрані учениці 8 класу – сестри Анастасія та Софія Шмагало.

        На сьомому уроці учні 9 та 11 класів взяли участь у літературній світлиці «Кохання у творчості  Тараса Шевченка та  Михайла Лермонтова». Ведучими заходу були учителі філології  Банах М. Г. і Газдун О. М.
Учасники та гості свята довго залишалися під враженням від побаченого і почутого .
 Звучить романс на вірші М. Лермонтова
 Ганна Закревська - жінка, що полонила серце Великого Кобзаря
 Учні-одинадцятикласники-дослідники творчості М. Лермонтова
Дев'ятикласники - дослідники поетичної спадщини Т. Шевченка
      Четвер, 9 березня, подарував учням школи ще одну цікавинку – виставку – презентацію «Письменники – ювіляри 2017 року». Цього ж дня між учнями  5 та 6 класів відбулися літературні перегони на звання кращого знавця зарубіжної літератури. 
 В інтелектуальному двобої зійшлися дві команди: «Непосиди » (5 клас , капітан Скочиляс Наталя ) 
 і «Дружба » (6 клас , капітан Каламай Софія ).
 Боротьба була запеклою, однак перемога дісталася шестикласникам. Хочеться відзначити кращого гравця – учня 6 класу Ісальського Андрія, якому команда має завдячувати здобутою перемогою .  
    П’ятниця, 10 березня , - заключний день предметного тижня. В цей день відбулося святкове засідання Клубу веселих і кмітливих, присвячене дням Шевченкіани, - «Ім’я Тараса стукає в серцях», в якому взяли участь учні – старшокласники . 
    Літературна газета, відповідно оформлена сцена, відеопрезенації, виступ бандуристів, вікторина, цікаві завдання, інсценізація уривків творів Т. Шевченка – стали своєрідним вінком шани і любові наших учнів до Великого Кобзаря .
    Слід додати, що до предметного Тижня філологічних наук доєдналися і учні молодшої школи, які під керівництвом своїх наставників підготували стіннівки про велич і багатство рідної мови , виставку ілюстрацій до улюблених казок. Захопливий квест  «Шанувальники рідного слова», який відбувся у п’ятницю на великій перерві, закінчився перемогою учнів 4 класу. Окрім грамот, усі учасники отримали ще і солодкі призи .
   Хочеться вірити, що зусилля педагогів, спрямовані  на організацію і проведення предметного Тижня філологічних наук, не були марними, і наші вихованці ще з більшим інтересом і завзяттям вивчатимуть рідну мову, гідно шануватимуть високе поетичне слово .