неділю, 18 червня 2017 р.

Мовний табір «Wonderland» у Містківській ЗОШ I – III ступенів

1 червня 2017 р. у Містківській ЗОШ I-III ступенів відбулося відкриття мовного табору «Wonderland». Цьогоріч учасниками табору стали 40 учнів.

Робота табору була організована таким чином: щодня – ранкова руханка, творча робота, рухливі танці  під англомовні команди. Близько до полудня учасники збиралися в актовій залі для перегляду англомовних художніх та документальних фільмів та мультфільмів. Проходили майстер-класи з виготовлення атрибутів, листівок, картин з круп, тематичних стіннівок.








До роботи мовного табору долучилися: педагог-організатор Журавльова М.В., вчитель англійської мови Грибеник О.І., практичний психолог Ілларіонова Л.А., вчитель фізичної культури Капаціла В.І., а також класні керівники: Розлуцька М.В., Попик О. Р., Гавдяк І. В., Париняк О.Г., Банах М. В., Куник І. І., Кісь І. Я. 
Після закінчення занять  на шкільному подвір’ї відбувалися інтеграційні та спортивні ігри. Діти робили спроби спілкуватися та співати пісні лише англійською мовою. Було проведено чимало веселих конкурсів, спортивних естафет. Родзинкою табору став англомовний фотоквест, у якому взяли участь учні старших класів.




Практичний психолог Ілларіонова Л. А. провела виховну бесіду з елементами тренінгу (психологічні вправи спрямовані на розвиток уваги, мислення, емпатії та вміння працювати в команді), в якій діти старанно виконували поставлені перед ними завдання.



Ідею пришкільного мовного табору позитивно сприйняли вчителі та учні нашої школи, адже вдосконалити вивчення іноземної мови можна декількома способами, зокрема, ігровим.
Рекомендації та побажання щодо покращення організації таборів в майбутньому – безкоштовне харчування для учнів та якомога більше волонтерів та носіїв іноземної мови.

Журавльова М. В.

У Львів на екскурсію



У вівторок, 13 червня учні 3, 5 та 6 класів Містківської ЗОШ І-ІІІ ступенів зі своїми класними керівниками Гавдяк Іриною Вікторівною, Париняк Оксаною Григорівною та Банах Марією Григорівною побували на екскурсії в ботанічному саду ЛНУ ім. І.Франка та Личаківському кладовищі.

Екскурсія в ботанічний сад проводилася з метою вивчення та узагальнення знань про різноманітність рослин. Учні ознайомилися з колекцією відділу Голонасінних, листяних дерев родин Клена та Липи. Також учні побували в оранжереях, де ознайомилися з представниками родин Пальмових, Драцени, Бегонієвих, Сукулентів та Кактусових. Окрасою ботанічного саду є міні-водойма, де ростуть різні сорти Лотоса. Родзинкою саду є різні види декору, виготовленого з природних матеріалів: лози, каменю та зрубів стовбурів сухих дерев. Хочемо відзначити, що сад виглядає впорядкованим та доглянутим. Сама екскурсія була надзвичайно цікавою, пізнавальною та змістовною.






     Не менш цікавою і пізнавальною була екскурсія по Личаківському кладовищі. Учні відвідали могили відомих українських, польських та вірменських діячів культури, мистецтва, релігійних та громадсько-політичних діячів. Віддали  шану таким велетам України, як: Іван Франко, Соломія Крушельницька, Маркіян Шашкевич, Володимир Івасюк. Діти мали змогу оглянути  надзвичайно цікаві роботи відомих скульпторів, серед яких «Спляча красуня», «Гіпноз – бог сну», «Плакальниця», «Ангел», «Літери «Л». Історії та легенди про ці скульптури, про похованих тут людей розповідала екскурсовод пані Марта.





      Закінчилася екскурсія молитвою біля могил загиблих синів та дочок України під час Революції Гідності та війни на Сході.
     Дітей переповнювали емоції та незабутні враження від цієї екскурсії.