неділю, 29 квітня 2018 р.

«Екологічний слід людини на планеті»


26 квітня у Містківській ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшли заходи приурочені 32 річниці аварії на ЧАЕС. Була проведена тематична лінійка та квест «Екологічний слід людини на планеті». Проводячи його,  ми також згадали й інші дні квітневого календаря, а саме: 21 квітня – День довкілля та 22 квітня – День Землі. Тому до квесту ми включили такі розділи: Чорнобиль, екологія, охорона здоров`я, заповідні території, глобальні проблеми людства, вгадай країну, географічні загадки та інші.
 Стартував квест на подвір`ї школи і першим завданням для команд було правильно і швидко відсортувати сміття. З цим завданням вони впоралися добре і швидко, адже наші учні вже давно займаються сортуванням сміття в школі та в себе вдома.  Далі учасники квесту рухалися по азимуту до точки, де вони мали знайти конверт з подальшим маршрутом.


 Організатори квесту Лісовець Олена Олександрівна (вчитель географії) та Париняк Оксана Григорівна (вчитель біології) підготували для учасників та переможців оригінальні, суто екологічні призи. 

Переможці, учні 9 класу отримали саджанці петунії, а інші учасники, команди 7, 8 та 10 класів - набори насіння різних сортів салату. Ми сподіваємося, що, вирощуючи та плекаючи ці рослинки,  учні справді залишать тільки позитивний екологічний слід на планеті.