понеділок, 20 листопада 2017 р.

Навчально-пізнавальна година «Оранжевий світ» у 3 класі



У цікаву пізнавальну мандрівку помаранчевим світом вирушили третьокласники разом зі своєю учителькою Білінською Оксаною Романівною. Мета  цієї  навчально-пізнавальної  години: показати учням значення каротиноїдів  для здоров’я людського організму; з’ясувати, у яких продуктах вони містяться; виховувати культуру здорового харчування.


Оксана Романівна застосувала цікаві форми і методи у проведенні інтегрованого уроку. Все відповідало темі уроку: зовнішній вигляд учнів – одяг різних відтінків оранжевого кольору, емблеми-«сонечка» на грудях, оформлення класного приміщення з помаранчевим вкрапленням, виставка овочів та фруктів, що містять каротиноїди. Діти на уроці працювали в групах, читали тематичні тексти, виділяли і запам’ятовували головне, передавалася важлива інформація у формі ланцюжка. 


На «Математичній станції» розв’язували тематичні задачі; проводили цікаві досліди – спостереження на «Природознавчій станції». Учні з великим захопленням працювали на «Образотворчій станції», розмальовуючи рукавички різного орнаменту із застосуванням  відтінків помаранчевого кольору. Станція «Дегустування їжі, що містить каротиноїди» надзвичайно усім сподобалася. Третьокласники залюбки смакували морквяно-помаранчевий напій і гарбузовий хліб, що їх  власноруч вдома приготувала їхня вчителька, цитрусові, хурму, курагу тощо. 


Креативним підсумком навчально-пізнавальної  години  «Оранжевий світ» став флеш-моб, у якому взяли участь всі учні початкових класів, виконуючи пісню з відомого мультика про «оранжевий світ, що є від сонечка привіт».
                                                                                                                         
ЗДВР  Газдун О. М.