четвер, 24 грудня 2015 р.

Тиждень естетично-оздоровчого циклу (з презентацією)

У школі проходив тиждень предметів естетично-оздоровчого спрямування: трудове навчання, образотворче мистецтво та художня культура. Організаторами тижня були вчитель трудового навчання та інформатики Гайдаєнко-Сохан Тетяна Миколаївна, вчитель образотворчого мистецтва та музики Шаран Марія Федорівна та вчитель художньої культури, географії, економіки Лісовець Олена Олександрівна.
Протягом тижня у школі пройшов урок-змагання з трудового навчання "Країною знань" серед учнів 5 класу. На уроці учні, поділені на дві команди, відгадували кросворд, загадки, вчили корисні вітаміни та змагались у знанні потрібних для людини продуктів харчування. А винагородою за кожну правильну відповідь були горішки :)
Змагання команди "Розумних" та команди "Кмітливих"(5 клас)

5-класниці
У вівторок учні та вчителі школи дізнались про історію виникнення іграшок з презентації, проведеної вчителем трудового навчання Гайдаєнко-Сохан Тетяною Миколаївною.
А учні 6 класу "подарували" життя вторинній сировині: вони на уроці трудового навчання шили кухонну прихватку із залишків тканини.
Хлопці 6 класу

6-класниці шиють кухонні прихватки

9 клас взяв участь у профорієнтаційному уроці "Світ моїх професій", де всі разом знайомились з різноманіттям професій, вчились складати професіограмму, грали в пантоміми та вивчили нові терміни. А під кінець уроку кожен написав побажання щодо своєї майбутньої професії на листочках та приклеїли їх дружно на дошці.
Гайдаєнко-Сохан Т. М.

Відгадуємо пантоміми, 9 клас

"Я і світ моїх професій", 9 клас

Учням 9-11 класів було запропоновано взяти участь у вікторині з художньої культури"Світова культурна спадщина".
Протягом тижня у школі були також тематичні виставки: м'яких розвивальних книжок, зроблених учнями 5 класу на уроках трудового навчання, виставка зображень "Сім чудес світу" та фото-виставка "Найвідоміші пам'ятки культури народів світу", виставка дитячих малюнків до дня Святого Миколая, де діти малювали Чудотворця.





На жаль, з технічних причин не вдалось показати ще одну заплановану презентацію "Друге життя вторинної сировини", тому викладаю її на нашому блозі. Нехай піде на користь!
Гайдаєнко-Сохан Тетяна Миколаївна

Свято Миколая

Вже стало традицією із року у рік зустрічати чудотворця Святого Миколая у Містківській школі. От і цього року до нашої шкільної зали завітали діточки із мамами і татусями, з бабцями та дідусями для зустрічі із святим.
Щоб зробити цей день святковим, учні початкових класів ретельно готувались: вчили пісні репетирували танці, готували костюми. Ведучими цьогоріч були учні 4 класу, які разом із класним керівником Курилас Уляною Василівною, підготували цікаву програму свята. А музичний супровід забезпечила вчитель музики та образотворчого мистецтва Шаран Марія Федорівна.
Найменші учні школи, 1 клас, виконали чудову сценку про лісових друзів та заспівали нам пісеньку.
Лісові друзі

Першокласники
Учні 2 класу виконали веселу колядку "Святий Миколай, ти до нас прийди".
Учні 2 класу
А від 3 класу усі отримали подарунок у вигляді танцю Зірочок та пісні.
Танець Зірочок, 3 клас

Учні 3 класу
Також був приємний сюрприз від вихованців музичної школи. Учні, граючи на бандурах, виконали різдвяну колядку, зачарувавши усіх присутніх.
4-класники розсмішили усіх жартівливою піснею "Миколай до мене не прийде" - так правдиво вони втілились у ролі :)
4 клас

"Миколай до мене не прийде"
І от, після цікавого концерту, до всіх прийшов Святий Миколай - напевно, почув, як весело було того дня у нас! Він вітав усіх - і дорослих, і малих. Казав, що ангели допомагали йому весь рік споглядати за нашою поведінкою та вчинками. Дошкільнята розповідали доброму дідусю віршики, за що отримали подарунки.
Святий Миколай

Миколай слухає віршик

Свято зібрало повен зал

Веселі старти

У четвер, 17 грудня, в школі відбулись спортивні змагання "Веселі старти" між командами учнів 6 та 7 класів, які організувала вчитель фізичного виховання Капаціла Веронія Ігорівна.
Під час змагань команди "Банда" (6 клас) та "Гірські орли" (7 клас) проявили себе справжніми борцями за перемогу, діяли командно, підтримуючи один одного.
Завдання, вигадані вчителем, були оригінальні та детально продумані, розраховані не лише на фізичну готовність учнів, а й на логіку.
Судячи з емоцій у спортивному залі, змагання прийшлись до душі усім присутнім та учасникам ігор. У підсумку, з невеликим відривом, перемогла команда учнів 7 класу "Гірські орли". Слід відмітити спортивну поведінку команд: після гри капітани, Лемішко Роман та Стець Ростислав, обмінялись емблемами та учні 7 класу підтримали суперників, сказавши, що перемогла дружба! Таких гравців хочеться ставити в приклад іншим. Молодці!
Команди 6 та 7 класів з ведучими (Воробець О. та Богач А.)

Готовність команд

Змагання "Скласти назву гри на швидкість"

Біг з перешкодами :)
Конкурс капітанів

Нагородження команд

Радіємо здобуткам школи
(Переходьте за посиланням)