неділю, 21 травня 2017 р.

День Вишиванки у Містківській ЗОШ



    «Одягнімо, друже, вишиванку», - такими словами відомого вірша зверталася до учнів та всіх працівників  школи дирекція нашого навчального закладу, аби 18 травня долучитися до проведення Всеукраїнського Дня вишиванки. Усі учні, педагоги радо підтримали цю хорошу ініціативу. Тож у третій четвер травня  наша школа зацвіла усіма кольорами української вишивки. Дивувало око розмаїття кольорів та орнаменту вишиванок, у які були зодягнені як діти, так і дорослі. Та й і наша красуня школа розквітла, прикрашена рушниками.

      Мета проведення акції – виховання любові та поваги до національної символіки, гордості за приналежність до українського народу; вшанування пам’яті жертв радянського тоталітарного режиму.
    На сходах перед школою вишикувалася  шкільна юнь разом зі своїми наставниками для проведення флешмобу, під час якого прозвучав Державний Гімн України. Це було надзвичайно гарно і зворушливо. 


    Наприкінці цієї акції було вшановано хвилиною мовчання пам’ять жертв депортації кримських татар за межі їхньої Батьківщини, бо саме 18 травня виповнилося 73 роки з часу тих трагічних подій, які випали на долю кримсько – татарського народу.
                                                           

 ЗДВР Газдун О. М.