середу, 27 травня 2015 р.

Вибори президента учнівсько парламенту школи

Президент шкільного парламенту Луцик Роман
   Цього тижня школа обирала собі нового президента учнівського парламенту. В понеділок на шкільній лінійці кандидати в президенти виступили з промовою. Серед них були: Коваль Андрій, Стець Софія, Луцик Роман, Пановик Юлія, Голубець Микола. А у вівторок відбулись і самі вибори. Кожен клас та вчителі школи мали змогу зробити свій вибір, поставивши голос в бюлетені. А в середу школа вже мала нового президента. Його оголосила діючий президент Стець Олена. Ним став учень 8 класу Луцик Роман, його заступником було обрано Стець Софію.
   Нагадаємо, що серед обіцянок майбутнього президента були: організація конкурсу на кращого фотографа, святкування дня народження школи, пропозиції по створенню книги рекордів школи, озеленення пришкільної території, організація різноманітних конкурсів.
Застпник президента учнівського самоврядування Стець Софія

Акція милосердя « Здай макулатуру - допоможи війську»



Учні Містківської ЗОШ І-ІІІ ступенів долучилися до акції, яка проходила у школах Львівщини «Здай макулатуру - допоможи війську».
Школярі, отримавши нагоду допомогти захисникам країни заповзятливо долучилися до збору макулатури.
Діти шукали макулатуру і серед списаної літератури у шкільній та сільській бібліотеках, також взялися за прибирання не тільки  власних домівок, а й рідного села.
Акцію проведено з метою зібрання коштів на потреби АТО, а також на виявлення найактивнішого класу школи. Адже було встановлено рейтинг збору макулатури, який визначався кількістю зібраних кілограмів паперу. Директор школи Іван Йосипович Москалюк нагородив найактивніших учнів 2, 6, 7, 5 класів грамотами. Місця розподілились таким чином: І місце між собою розділили учні 2 та 6 класів, ІІ місце посіли учні 7 класу і ІІІ місце вибороли учні 5 класу.
Було зібрано понад 1500 кг макулатури. Отримані кошти  було передано на лікування кіборга Остапа Гавриляка.

Президент учнівського парламенту Стець Олена із батьком пораненного кіборга Остапа Гавриляка
Окрім цієї важливої акції, в школі відбувався збір продуктів харчування, медикаментів, закуплено одяг та засоби особистої  гігієни.
Учнівське самоврядування продовжує шукати ефективні способи збору грошей для потреб військовослужбовців.
Учні та вчителі школи передали 4 маскувальні сітки в зону АТО. Вони самотужки шукають тканину для плетіння, залучаючи до цього односельчан, родичів, сусідів та знайомих. Школярі вже практикують кілька методів плетіння сітки. Завдяки оголошенням, створеним учнями до акції долучилися не лише односельчани, а й мешканці навколишніх сіл.
Учні прагнуть показати, що кожен в цій країні і малий, і дорослий може долучитися до підтримки наших захисників. Потрібно лише вірити у перемогу, надіятися на силу українського національного духу і любити свою Батьківщину.