неділю, 25 березня 2018 р.

Подорожуємо материками і країнами


У середу, 21 березня, відбувся пізнавально-розважальний вечір на завершення проекту  з географії  - «Подорожуємо материками і країнами». У проекті взяли участь учні 7, 8 і 9 класів. Керівник проекту вчитель географії Лісовець Олена Олександрівна.       
Мета проекту – підвищити зацікавленість учнів до вивчення географії, розширити знання про країни і материки світу, показати вміння створювати презентації, виявити творчі здібності учнів, їх вміння креативно вирішувати посильні завдання.
Гасло проекту – Ніщо не розвиває так розум людський як географія. (Кант)
 Учні об’єднались у групи, кожна з яких мала індивідуальне завдання – цікаво, дотепно і творчо розказати про країну, яку вони відвідали під час своєї уявної подорожі. А подорожували вони по таких країнах як Японія, Туреччина, Бразилія, США, Канада, Франція,  Норвегія, Греція, Польща. Виступ кожної команди складався з демонстрації презентації  про країну та невеличкого творчого виступу.
Презентації були цікаві, насичені різноманітною науковою інформацією, цікавими фактами та неперевершеними світлинами.  Та ще цікавішими були художні виступи учнів, в яких вони продемонстрували усі свої творчі здібності.

 Учні презентують країни
Кожна команда по своєму підійшла до виконання свого завдання. Ми побачили сценки із життя грецьких богів та вікінгів, скуштували запашну бразильську каву, почули про національні традиції французької кухні та японського чаювання із спогляданням сакури. Слухали пісні на польській та українській мовах, познайомились із традиційним національним одягом канадців та житлом  канадських ескімосів – іглу. Побували у палаці турецького султана та насолодились неперевершеною музикою американського джазу, яку ще називають музикою вільних.

Японське чаювання
У палаці турецького султана  
Національний одяг канадців
Французькі рецепти
 Вікінги готуються до походу
На Олімпі у Зевса
Національний танець Греції – сиртакі

При підготовці до виступу усі учні виявили самостійність, вміння вибирати інформацію, користуватись інтернетом та складати презентації, а також небайдужість, зацікавленість, творчість та акторські здібності.
Усі глядачі отримали  заряд позитиву та поповнили свої знання про різні країни світу та материки. 

Співаємо разом

Знати про інші країни – треба, знати про Україну – необхідно. Тільки тоді ми будемо справжніми патріотами своєї країни.  Географія – це ще не все, але все інше без географії –  це ніщо.

вчитель географії Лісовець О. О.