четвер, 7 грудня 2017 р.

Семінар-практикум у Містківській ЗОШ I-III ступенів



У п’ятницю, 1 грудня, у Містківській школі відбувся семінар-практикум вчителів біології та хімії міжшкільного об`єднання Пустомитівського освітнього округу. Учасників семінару гостинно  зустріли та привітали учні 9 класу – Дуліба Руслана, Анастасія та Софія Шмагало. 


Оскільки 1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом, школярки  подарували гостям червоні стрічки, що є символом солідарності з ВІЛ-позитивними та хворими на СНІД людьми.
Цікавою була  тема семінару - «Проектна технологія як особливий компонент сучасного навчально-виховного процесу у позашкільній діяльності з біології». Як досвідчений фахівець та творчий креативний учитель біології,  Париняк Оксана Григорівна  поділилася своїм педагогічним досвідом щодо впровадження цієї інновації у Містківській  ЗОШ I- III ступенів. Також вчитель хімії Кісь Ірина Ярославівна презентувала свій педагогічний досвід участі в конкурсі "Кристали", що проводиться щорічно КНХ хімічного факультету ЛНУ ім. І. Франка на базі МАН.


Завершальним акордом семінару був майстер-клас з флористики, оскільки Оксана Григорівна вже другий рік поспіль є керівником флористичного гуртка, який залюбки відвідують учні нашої школи. Варто зазначити, що юні флористи беруть активну участь у різноманітних декоративно-прикладних конкурсах районного та обласного рівнів. Шестикласниця Скочиляс Наталя проводила майстер-клас для поважних гостей, які завітали на семінар до нашої школи. Учениця розповіла про флористику як вид декоративно-прикладного мистецтва, його популярність у світі, про дотримання правил безпеки під час оформлення квіткових  композицій. Кожен учасник семінару власноруч виготовив листівку, прикрасивши її сухоцвітами. Цікаво було спостерігати, як уперше у своєму житті  вчителі з багаторічним педагогічним стажем викладання біології та хімії трудилися над оформленням листівок, і їм у цьому невтомно допомагала Наталочка Скочиляс. 


Семінар-практикум пройшов у дуже теплій та дружній атмосфері, гості були задоволені від побаченого та почутого у нашому навчальному закладі. Залишається подякувати колегам Париняк О. Г. та Кісь І. Я. за організацію та проведення семінару-практикуму у Містківській ЗОШ I-III ступенів.


 
                                                                                                      ЗДВР   Газдун О. М.