пʼятницю, 30 березня 2018 р.

День води


Вода і життя – це два взаємопов’язаних слова.
Там, де є вода, буде виникати життя.
І припинятися, якщо вода зникне!
Під таким гаслом пройшов урок з основ здоровя у 5 класі, присвячений всесвітньому Дню води, що відзначаємо щорічно 22 березня. Крім того, цей урок мав на меті показати важливість здоровя у житті кожної людини, зокрема, води, як основної речовини, без якої немає життя.

Це маловідоме свято було встановлене Генеральною Асамблеєю ООН, щоб нагадати всім людям про важливість цієї речовини.
На початку уроку дітям здавалось, що нічого нового вони про воду не дізнаються, адже знайомились з нею на природознавстві, основах здоровя ще в початкових класах. Проте, вкінці уроку діти зрозуміли, що вода таїть у собі ще мільйон загадок.

На уроці групою учнів було відкрито таємницю виникнення води, згадали про воду і в українській народній творчості, зокрема, приказки, прислів’я, легенди, навіть склали свої казки і вірші.
Інша група учнів підготувала додаткову інформацію про воду як джерело усього живого. Деякі учні розказали цікаві факти про воду, якою різною вона буває. У кінці уроку провели деякі експерименти з водою.

Крім того, під час уроку учні мали можливість переглянути чимало відео про воду. 

З легенди «Жорстока кара», складеної ученицею 7 класу Каламай Софією, був розпочатий урок з основ здоровя у 9 класі, присвячений Дню водних ресурсів.

Було представлено багато презентацій про воду, зокрема про охорону водойм, про проблему прісної води та її раціональне використання.

Слухали інформацію про «шкідливу» воду, вимоги про якості води і про те, як правильно і у якій кількості потрібно пити воду. Урок закінчився релаксацією: кожен приніс воду із свого крана, криниці і разом визначали ту, яка найсмачніша.
вчитель основ здоровя Кісь І. Я.

Немає коментарів:

Дописати коментар